Gästabudet arrangeras 25-27 Augusti 2017

  • 00 DAGAR
  • 00 H
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+
<>

gästabud2017

drake7

Trollkarlen Arkadia bjuder på magi och akrobatik

Arkadia är en modern gycklare med bred repertoar som innehåller bland annat jonglering, trolleri, knäppa spektakel,utbrytarkonster och kanske ett och annat (dåligt?) skämt. En gycklare med stil, attityd, trick och känsla. Kläderna är historiska, tricken är historiska och nivån är historisk.

Ibland rider Trollkarlen Arkadia runt på sin livs levande drake Sötnos. Sötnos är mycket nyfiken på allt som finns runtomkring och är en syn du aldrig glömmer.

GYCKELFÖRESTÄLLNING 2016
Magiska mysterier – TV-kända Doktorn och Arkadia
Många problem har hopat sig när Doktorn och Arkadia slagit läger. Arkadia har tappat bort en strumpa, Doktorn vill ha frukost och Ugglan Holger vill inte flyga. Hur ska dessa livets bekymmer lösas? Med magi såklart! Möt Doktorn & Arkadia från den nya magiska TV-serien i ett hysteriskt äventyr genom Den Jordiska Dimensionen.
Föreställningen, ca 45 minuter, Signering av autografkort efteråt.
plats: Wallbergska gården är en mysig stadsgård vid Storgatan där det finns sittplatser på gradänger och bänkar så att man ser föreställningarna ordentligt.

Läs mer på Arkadias hemsida

 

bastardus (musikfestival o gyckelförest)

Livaktigt gyckel med Bastardus

Gycklargruppen Bastardus SaNs består av tre gycklare. De är inspirerade av gatuteater, clowneri och commedia. Deras underhållande akter som blandar sagor med satir, fakir, magi och andra knasigheter passar alla åldrar  och får publiken att vara delaktiga.

Gycklaren Putte har sedan 1996 arbetat främst med gycklargruppen Juuvet och jobbat på i stort sett alla medeltidsfestivaler i Sverige. 2010 la Jauvet ner och ur askan kom elden och Putte startade tillsammans med Niki Lazarevic Bastardus.

GYCKELFÖRESTÄLLNING 2016
Bastardus – Ronja Lajvardotter
Gycklargruppen Bastardus Sans spelar sin humoristiska improviserade saga Ronja Lajvardotter. En föreställning med skratt, musik och överraskningar. Bastardus sagor med fokus på satir, sång och urdumma akter skapar en atmosfär på scen som får publiken att känna sig delaktiga och närvarande men ändå behålla det trygga avståndet.
Föreställningens längd ca 40 min
plats: Wallbergska gården är en mysig stadsgård vid Storgatan där det finns sittplatser på gradänger och bänkar så att man ser föreställningarna ordentligt.

Läs mer på Bastardus hemsida

 

mareld2

Gycklarshow Mareld

Humor, god stämning och riktigt bra jongering, helt enkelt!
Oavsett om det gäller boll- eller knivjonglering, diabolo eller devilstick så kan du i vår gycklarföreställning se några av de
skickligaste och mest erfarna utövarna i Sverige i aktion! När var senast du såg femton käglor jongleras samtidigt?

Läs mer om Gycklargruppen Mareld på deras hemsida.

 

trix

Upptåg och nervpirrande infall med TRiX

Mer musik, dans och gyckel åt folket! Gycklargruppen TRiX som funnits sedan 1997 turnerar runt i hela Sverige med sina fantastiska gycklar-skådespel. Det blir gyckel, trolleri, akrobatik och en stor eldshow på fredagen. På lördagen deltar de med en Fire battle under musikfestivalen.

GYCKELFÖRESTÄLLNING 2016
TRiX – En föreställning med det lilla extra
En möjlighet att se TRiX gycklarföreställning riktigt bra och med det lilla extra! TRiX blandar friskt. Föreställningens längd ca 40 min

Läs mer på TRiX hemsida

 

uthopia

Gycklargruppen Uthopia utmanar alla sinnen

Gycklargillet underhåller i år både med shower på stan och tornerspelsgyckel. Gillet har tre gycklare, Zack, Yokke och Eddie, tre väldigt olika personligheter med olika färdigheter som kompletterar varandra.

Läs mer på Gycklargillet Uthopias hemsida

 

NARRARNAS

– en skara artister som i över tio år underhållit Sverige runt på gator och torg.

narrarna1

Läs mer på Narrarnas hemsida

HYCKEL

Gycklargruppen Hyckel hyckelhäcklar allt till tonerna av en ostämd hyckelele, akrobatiska experiment och ljuva sånger.

Läs mer På Hyckels hemsida

SVART ADAM

Svart Adam uppträder med jonglering i världsklass
11269816_364620713742330_2619126732711220695_n
Läs mer på Svart Adams hemsida