+
<>

Årets musikupplevelser på Söderköpings gästabud

MUSIK PÅ GATOR & SMÅ KONSERTER
Vad vore ett Gästabud utan musik? Det finns en grupp för varje smak: Vagando med trumma, säckpipa, flöjt, vevlira och skalmeja, de musicerande arkeologerna Galtagaldr som spelar medeltida krogmusik, metalbandet Black Magic Fools och deras absoluta kontrast Förgätmigej med romantisk och lugn musik att drömma sig bort till, Loke med gura och sång, Obscurus Orbis med högt tempo samt Liunga pipare som spelar dansmusik från sekelskiftet 1600 på blockflöjt, pommer, luta och fiddla.
Glöm inte musikfestivalen lördag kväll och natt och NoMeMus högklassiga konserter!

 

vagando

Vagando

”Det ypperliga medeltidsbandet” Vagando spelar medeltidsinspirerad musik efter egen definition. De spelar allt från säckpipa, flöjt och skalmeja till trummor, vevlira och diverse stränginstrument.

Läs mer på Vagandos hemsida

 

 

loke_pressbild_2011

Loke ”Underground visans härförare”

Loke är nutidens svar på medeltidens kringvandrande trubadurer. Han spelar allt från nakna visor till spikrak punk. Hans musik är ”en ohelig allians mellan det avskalat akustiska och det intensivt högljudda.” Lokes texter ”tar sig själva och sin omgivning på fullaste allvar. Texter för kantstötta och skeva. För freaks och original. För de som inte räds vare sig det riktigt starka eller det riktigt svaga. Allt spetsat med en kompromisslös attityd som vare sig ber om lov eller skäms för sig.”

Läs mer på Lokes hemsida

 

BLACK_MAGIC_FOOLS_

Black Magic Fools

Black magic fools bjuder under gästabudet på akustisk trollsk medeltidsmusik  som troligen får dig helt att tappa all sans och vett och börja dansa på borden.

 

Läs mer på Black Magic Fools hemsida

 

galtagaldr2

Galtagaldr

Galtagaldr spelar medeltida musik på det sätt som de tror att det lät på krogar, vid fester och danser. ”Galtagaldr har gjort sig kända för sin vildsinta, ganska bondska tolkning av medeltidsmusiken.”

 

 

 

laurentii-kyrkokor

S:t Laurentii kyrkokör

Under Gästabudet medverkar S:t Laurentii kyrkokör i teaterföreställningen ”1302 års kröningsceremoni” tillsammans med Teater Sythercopie. Kyrkokören deltar också i en ”Mässa i medeltida anda”.

S:t Laurentii kyrkokör är en blandad kör, som vill erbjuda sina medlemmar glädje, körsång och församlingsliv. Kören medverkar i gudstjänster och repertoaren består av allt från psalmsång till större musikaliska verk tillsammans med solister och orkester. Tonvikten i repertoaren ligger på den klassiska kyrkomusiken.

  • Lördag kl 13:00 i S:t Laurentii kyrka (1302 års kungliga kröning)

Läs mer på S:t Laurentii kyrkokörs hemsida

 

 

NoMeMus ger flera konserter under helgen

NoMeMus hemsida