Falska Gäss

”Gässen kommer med livet, glädjen och våren” / Keltiskt ordspråk

Falska Gäss har spelat sedan 2012 på marknader, muséer, stämmor, pubar och privatfester i Sverige och Scotland.

”Vår musik kommer främst från Norden och de Keltiska nationerna men vi har även en del egenskrivet material. Det viktigaste för oss är att vår musik framför ett budskap eller triggar till dans och glädje. Vi spelar en uppsjö av instrument såsom fiol, flöjt, trummor, skalmeja, bouzouki och diverse säckpipor.”

I samarbete med

Fornfela

Med underfundiga, roliga och vackra visor rör hon sig över marknadsområdet. Hon dyker upp där du minst anar och sjunger en visa eller spelar en melodi på sin fiddla. När klockan slår jämnt brister hon ut i ett nattvaktsrop för att var och en som hör ska veta att allt är som det ska vara.

Du hittar mer om Fornfela på www.fornfela.se.

I samarbete med

I trubadurernas fotspår

En musikföreställning med ikoniska troubadour-, trouvère- och minnesånger från 1100- och 1200-talen – tolkade på svenska!

Entré: 100kr

Lär känna de occitanska trubadurerna, från de första till de sista, och deras franskspråkiga och tyskspråkiga arvtagare. Få en inblick i deras värld, med hövisk kärlek, korståg och debatter om vad som utgjorde god poesi.

Bandet består av:
Malin Gustavsson – på sång och fiddla
Solvej von Malmborg – på sång och harpa
Pontus Kjellberg – på sång och stränginstrument

Björn Ende

Musiker, komiker och låtskrivare i humorgruppen Katten Skogmans Orkester och är en av Sveriges mest erfarna och skickligaste pianister inom improv Comedy. I hans soloföreställningen blandas musikalisk virtuositet, orimliga faktakunskaper med språklig ekvilibrism och rent vansinne. Han delar frikostigt med sig av sina innersta tankar och reflektioner ur hans fattiga och verklighetsfrånvända själ.

Missa inte Björns föreställningar i Brunnskyrkan.

Liunga pipare

Liunga Pipare är en ensemble med 6 medlemmar som funnits i Linköping sedan 1989 även om de sista originalmedlemmarna lämnade dem för några år sedan. Deras repertoar är från perioden 1450-1650. Piparna är i första hand en blockflöjtsensemble med inslag av andra tidiga instrument såsom krumhorn, luta, renässansgitarr, viola da gamba, traversflöjt och så sång förstås. Människorösten var det viktigaste instrumentet på 1500-talet. Vid behov spelar de även skalmeja och basun. Piparna framträder i tidsenliga dräkter och brukar ha konserter i kyrkor och på olika medeltidsevenemang.

Snabbanslutning