+
<>

Festival för Nordisk Medeltida Musik – NoMeMus 2017

 

NoMeMus görs i år för tionde gången, som förr i samarbete med Söderköpings Gästabud. NoMeMus arbetar för att erbjuda medeltida musik med hög kvalitet till en bred publik. Viktigt för festivalen är att lyfta fram professionella artister från olika delar av Norden och stödja ett internationellt samarbete.

Årets festival i Söderköping äger rum 24 – 27 augusti, med konserter  i stadens båda kyrkor.  Årets program har stor spännvidd och tar upp flera trådar i den rika väven av Europeisk medeltida musik: Gregorianska kyrkohymner från Polen. Pilgrimers musik på vandring i Europa. Tidiga trubadurer från medelhavsområdet och nordisk, urtida folktradition med ballader och sagoväsen.

Först ut är svenska duon Falsobordone (Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark) som på torsdagkvällen framför pilgrimssånger och instrumentalmusik med harpa, psalterium, säckpipa, orgel, rebec och sång.

På fredag kväll blir det polsk kyrkosång med Gregorianum. Denna ensemble med manliga sångare, sjunger både gregoriansk sång från ett polskt 1100-tals manuskript och några flerstämmiga, senmedeltida stycken.

På lördagen reser vi till sydfrankrike under eftermiddagen och får lära oss om och höra de tidiga trubadurerna. Ett program med Lars Jonsson varvar sånger och berättande.

Konsertserien avslutas på lördag kväll med  Ulv – Den bergtagna

Här går vi in i skogens djup  bland vallåtar och lockrop. En blandning av folkmusik och tidig musik ger liv åt folkliga koraler och medeltida ballader. Med Lena Susanne Norin, sång, spilåpipa. Agnethe Christensen, sång, gusli, kantele. Elisabeth Gaver, fiddla, sång.

 

Entré till konserter kostar 80 kr och föredrag 60 kr. Biljetter online:  soderkoping.se/evenemang  samt i entrén (kontant eller Swish) från 30 min innan start.

 

För mer information se: www.nomemus.se

Ansvarig är Lars Jonsson – konstnärlig ledare och producent

 


Pris, Falsobordone 80 kr 

Förboka din biljett här!


Pris, Gregorianum 80kr

Förboka din biljett här!


Pris, Ulv – Den bergtagna, 80kr

Förboka din biljett här!


Pris, Föredrag om: – De tidiga trubadurerna 60 kr